Nader bekeken

Voor één keer keert het beste Nederlandse tennisdubbel terug op de ATP Tour. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh doen in februari mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Het succesvolle duo wist 39 dubbeltoernooien te winnen, waaronder alle grand slams. Het idee voor hun eenmalige rentree ontstond tijdens een recent bezoek aan Suriname, waar Eltingh (40) en Haarhuis (44) de opening van de eerste buitenlandse ‘playground’ van de Richard Krajicek Foundation bijwoonden.

Met hun rentree op het tennisveld willen ze aandacht vragen voor de stichting van Krajicek, de vroegere kopman van de Nederlandse tennisploeg. „Tijdens de reis filosofeerden wij over het niveau dat wij nog zouden kunnen halen. Waar we staan? Geen idee. De jongens van nu zijn natuurlijk wedstrijdfit en hebben jarenlang doorgespeeld. Maar het kriebelt bij ons na al die jaren nog wel altijd”, aldus Haarhuis.

Om zich voor te bereiden doen Haarhuis en Eltingh eerst mee aan de zogeheten Legends Doubles van de Australian Open, in januari.