Waarom ‘Saina Nehwal’ vandaag trending is op Twitter

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag was zowel ‘Saina’ als ‘Nehwal’ een veelbesproken topic. Het gaat over Saina Nehwal, een badmintonheldin uit India.

Bij ons is badminton niet een van de meestbekeken sporten op televisie, maar in India blijkt het shuttletjestennis razend populair. Nehwal won vandaag voor de vierde keer op rij de Super Series titel in Hong Kong.

Nehwal blijkt de finale van het toernooi te hebben gewonnen van de Chinese Shixian Wang, met 15-21, 21-16, 21-17. Het was de vijfde grote overwinning van Nehwal dit jaar.

In Nederland kennen we enkele goed presterende badmintonspeelsters die ook een Aziatische achtergrond hebben. Zo is er Mia Audina, geboren in Indonesië, die op de Olympische Zomerspelen van 2004 zilver pakte. Yao Jie, geboren in China, de huidig Nederlands kampioene, kwam toen niet verder dan de tweede ronde.