Twente mist kans om toppositie over te nemen

Luciano Narsingh paseert Twente doelman Sander Boschker. Foto WFA / Sietse de Boer

FC Twente heeft vandaag de kans laten liggen om de koppositie in de eredivisie over te nemen van PSV dat gisteren twee punten liet liggen in het gelijkspel bij De Graafschap. Twente verloor bij Heerenveen met meedogenloze cijfers: 6-2. Hierdoor kregen FC Groningen en Ajax, de nummers drie en vier, de kans in te lopen. FC Groningen won voor eigen publiek met 2-0 van AZ. Frank de Boer haalde met Ajax zijn eerste competitiezege binnen door Vitesse in Arnhem met 1-0 te verslaan. PSV blijft dus koploper met 38 punten. Twente volgt op één punt, FC Groningen op twee en Ajax op drie punten. Probleemkind Feyenoord won vandaag met de kleinst mogelijke cijfers van stadgenoot Excelsior en staat dertiende.