film zaterdag

Scene uit de film Nothing Personal (2009) Foto: Cinema Delicatessen
Scene uit de film Nothing Personal (2009) Foto: Cinema Delicatessen

De battre mon coeur s’est arrêté (Jacques Audiard, 2005, F). ‘De slag die mijn hart oversloeg’ is een remake van Fingers (James Toback, 1978), met Harvey Keitel als pianospelende loopjongen voor de maffia. Wat regisseur Audiard interesseerde in het origineel was hoe een artistieke en een destructieve kant in iemands persoonlijkheid elkaar onherroepelijk in de weg zitten. Met Romain Duris, Emmanuelle Devos. Canvas, 23.45-1.30u.

Intermission (John Crowley, 2003, Ierland/GB). Droevige levens, vol geweld, mislukking en armoede in een Ierse stadje. Maar regisseur Crowley houdt het tempo hoog en de toon licht, zodat het resultaat een feelgoodkomedie is waarin blikken erwten en bruine saus een hoofdrol vertolken.Net5, 0.10-2.15u.