Waarom ‘Scrambled Eggs’ vandaag trending is op Twitter

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vanmorgen wordt er getwitterd over Scrambled Eggs, het nummer dat Paul McCartney in eerste instantie schreef op de melodie van het wereldberoemde Yesterday. Zo kon hij de melodie niet vergeten voordat hij een geschikte tekst had voor de muziek.

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vanmorgen wordt er getwitterd over Scrambled Eggs, het nummer dat Paul McCartney in eerste instantie schreef op de melodie van het wereldberoemde Yesterday. Zo kon hij de melodie niet vergeten voordat hij een geschikte tekst had voor de muziek.

Samen met Beatle John Lennon stond hij erom bekend dit vaker te doen bij het bedenken van nieuwe Beatles-nummers. Als beginzin van Yesterday schreef  McCartney in eerste instantie ,Scrambled Eggs/Oh, my baby how I love your legs’, een stuk minder dramatisch dan ,Yesterday, all my troubles seemed so far away’.

Scrambled Eggs is vandaag trending omdat McCartney het nummer gisteravond voor de allereerste keer live zong. Dat deed hij samen met komiek Jimmy Fallon in de talkshow ‘Late Night with Jimmy Fallon’.