Leuk!

Kinderboekenmuseum

Den Haag In het Letterkundig Museum in Den Haag is de nieuwe vaste opstelling van het Kinderboekenmuseum geopend. In ‘Papiria’ kun je dolen door het Diepe Denkersdal en in het Dwarse Donderstenenravijn ontmoet je schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren. Iedereen die de tentoonstelling Papiria bezoekt, kan in een workshop ook zelf verhalen maken. Maak een verhaal, een strip, een rap: alles mag.

Inl. kinderboekenmuseum.nl

Voetzoekers en rotjes

Amsterdam Nog een paar weken en dan mag er weer geknald worden. Maar hoe werkt vuurwerk eigenlijk? Wat zit er in? Waarom geeft het licht, en soms met verschillende kleuren? En waar komt die herrie vandaan? Scheikundige Joost Reek geeft zondag 12 december van 11-12u een kinderlezing in Science Center NEMO over vuurwerk.

Deelname kost € 2,50 per losse lezing en is gratis met een NEMO-entreekaartje. Aanmelding gebeurt op inschrijving via www.kinderlezingen.nl.

Levensechte kerststal

Amsterdam Artis is nu al mooi versierd en verlicht; op drie winteravonden is er is een levensechte kerststal op de Kamelenweide en ook treedt er een kerstkoor op. Elk kwartier start een rondleiding door het donker en presentator Sipke-Jan Bousema en kinderboekenschrijfster Francine Oomen vertellen het kerstverhaal. Dansacademie Lucia Marthas verzorgt een spectaculair optreden.

Op za 11, 18 en 24 dec. van 17 tot 21u. Inl www.artis.nl/winteravond

Sterren kijken

Dwingelo Op zaterdag 11 december 20u is er in het Planetron Cinedome een sterrenkijkavond. Met een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van die avond, een rondleiding naar de sterrenwacht en bij helder weer kan je zelf door de grootste professionele telescoop van Nederland naar Jupiter kijken, met zijn vier grootste manen. Is het zaterdagavond bewolkt, geen nood, dan heeft het Planeton een avondvullend programma bedacht.

Inl en res www.planetron.nl