Opinie

Iets of iemand

Ineens klinkt er geratel, alsof een ketting tegen de rijdende wagon slaat. Die begint heftig te schudden. Alle reizigers lijken hun adem in te houden: gaan we ontsporen? Maar de trein komt schokkend tot stilstand. Opgeluchte, verwonderde gezichten. „Dames en heren, we hebben iets of iemand geraakt. We gaan op onderzoek uit”, meldt de intercom.

Ineens klinkt er geratel, alsof een ketting tegen de rijdende wagon slaat. Die begint heftig te schudden. Alle reizigers lijken hun adem in te houden: gaan we ontsporen? Maar de trein komt schokkend tot stilstand. Opgeluchte, verwonderde gezichten.

„Dames en heren, we hebben iets of iemand geraakt. We gaan op onderzoek uit”, meldt de intercom. Er klinkt een zucht van ontzetting.

In de lange stilte daarna fluistert een jongetje tegen zijn moeder.

Weer de intercom: „We hebben een loslopende hond overreden.”

Een opgelucht rumoer golft door de coupé. Het jongetje hoort het blijkbaar ook. „Is-ie dan niet dood?” vraagt hij hoopvol.

Bruno van Wayenburg