Antihomowet leger VS blijft

Het antihomobeleid binnen het Amerikaanse leger blijft van kracht. De Senaat heeft gisteren wetgeving geblokkeerd waarmee een eind zou komen aan de zeventien jaar oude omstreden Don’t Ask, Don’t Tell-wet. Volgens die wet worden homoseksuele militairen ontslagen als ze voor hun geaardheid uitkomen. De top van het Pentagon verklaarde onlangs dat de wet zou kunnen worden afgeschaft zonder gevaar voor de slagkracht van het leger. De uitkomst van gisteren is een nieuwe tegenvaller voor de Democraten, die in de Senaat drie stemmen tekort kwamen voor een meerderheid. Zij mikten op Republikeinse steun voor afschaffing in ruil voor handhaving van belastingverlagingen voor de hoogste inkomens, iets waar president Obama zich eerder deze maand bij moest neerleggen. (AP, Reuters)