5 redenen om uit te gaan

1 art fair

V.O.R.K.

Rotterdam: de Dépendance, Schiekade 189. Vr 10 t/m zo 12 dec. Toegang: gratis. www.jongrrkc.nl

Tijdens de art fair V.O.R.K. (Volop Originele Rotterdamse Kunst) presenteren 25 jonge lokale kunstenaars hun werk. In deze editie veel mode, vormgeving en illustratie. Maar ook schilderkunst, film, fotografie en driedimensionaal werk komen aan bod. Al het werk is te koop.

2 muziek

Minstrelen- en Troubadourentocht Breda

Breda: div. locaties. Zo 14.00u. Entree: gratis. www.pobsite.nl

Bij de Minstrelen- en Troubadourentocht trekt niet het publiek maar juist de artiest van kroeg naar kroeg. Gewapend met een akoestische gitaar, trommeltje, stem of ander instrument zorgen de muzikanten per locatie voor een kwartiertje vertier.

3 feestje

Emission: Worm schlußparty II

Rotterdam: WORM. Vr 22.00u. Entree: 10 euro. www.wormweb.nl

WORM sluit de deuren op de Achterhaven om zich volledig te kunnen concentreren op de verbouwing en verhuizing naar de Witte de Withstraat in de lente van 2011. Feestje met optredens van o.a. dj Daniel Haaksmann, dj Fun-Draiser, Stu, Rosa Menkman en Las Balkanieras.

4 muziekfestival

State-X New Forms

Den Haag: Paard van Troje. Vr 10 & za 11 dec. www.state-xnewforms.nl

Internationaal georiënteerd festival voor ‘avant-rock, cutting-edge electronics and nu-art’. Met o.a. Lee ‘Scratch’ Perry ft. Adrian Sherwood, Hanggai, Mount Kimbie, Joker, Warsaw Village Band en James Blake.

5 dance

Rauw Tivoli

Utrecht: Tivoli. Za 23.00u. Entree: 12 euro. www.tivoli.nl

Tijdens deze editie van RAUW brengen L-Vis 1990, Riton en Joost van Bellen een ongenadig harde mix van electro, acidhouse en discopunk.