Een tweede carrière

Wie: Eén op de zeven militairen, die misschien weg moet bij DefensieWat: Die kunnen mogelijk bij de politie aan de slag

Als bij het ministerie van Defensie straks mensen hun baan kwijtraken, kunnen zij mogelijk een baan bij de politie krijgen. Dat schreef minister van Defensie Hans Hillen (CDA) gisteren aan de Tweede Kamer. In antwoord op de vragen over zijn begroting, schrijft Hillen dat hij in overleg gaat met minister Opstelten (Justitie en Veiligheid) over de mogelijkheden. Hillen verwacht 10.000 banen te moeten schrappen en sluit gedwongen ontslagen niet uit. De Tweede Kamer leverde in de begrotingsbehandelingen forse kritiek op de organisatie van de krijgsmacht; er ligt nu een motie waarin de Kamer de minister oproept om de staven met ten minste 30 procent terug te dringen. (ANP)