Huis vol explosieven in brand gezet

De autoriteiten van California hebben om acht uur vanavond een huis in San Diego in brand gezet. Reden? De bewoner, George Jakubec, had een enorme hoeveelheid chemicaliën in zijn huis liggen. Niet eerder heeft een privé-persoon zoveel explosieven in zijn huis opgeslagen. Het huis, dat in de volksmond al bomb factory is gedoopt, was volgens de autoriteiten een gevaar voor de omgeving, maar ook te gevaarlijk om te betreden. Alleen het binnentreden zou al een chemische reactie kunnen veroorzaken.

Tientallen omwonenden van Jakubec’s woning zijn geëvacueerd. Een afscheiding opgetrokken met een metalen frame en brandwerend materiaal moest het dichtstbijzijnde huis beschermen tegen de vlammen. Gouverneur Arnold Schwarzenegger verklaarde het district San Diego tot rampgebied.

Kijk hier de beelden van het brandende huis terug: