Deze film is echt heel slecht

De Nederlandse film New Kids Turbo! ging vandaag in première en kreeg in nrc.next een wel hele bijzondere waardering: nul van de vijf ballen.

De Nederlandse film New Kids Turbo! ging vandaag in première en kreeg in nrc.next een wel hele bijzondere waardering: nul van de vijf ballen. De film, recensent Dana Linssen spreekt liever over ,,iets wat daarvoor door moet gaan op speelfilmlengte”, is gebaseerd op de gelijknamige populaire tv-serie en gaat over vijf asociale Brabanders uit het gehucht Maaskantje.

Linssen kon niet om de film lachen:

Je kunt een fenomeen verklaren en begrijpen. Je kunt er om lachen (en ik zeg eerlijk dat mij dat niet is gelukt). Je kunt een lange sociologische beschrijving schrijven over het succes van New Kids, je kunt er realityshows als Jackass en Oh Oh Cherso bij halen en het postmoderne onvermogen om ook nog maar iets serieus te nemen en waardevol te achten. Je kunt New Kids de grootst mogelijke camp vinden. Je kunt gaan diepduiden en de grapjes die de film maakt over DE CRISIS interpreteren als een misschien niet zo heel subtiele vorm van maatschappijkritiek. Je kunt je hoofd op het hakblok leggen door te twijfelen. Je kunt een joint opsteken in de hoop een lachkick te krijgen. Dat is waarschijnlijk nog de beste strategie.

Zelf oordelen? Bekijk de trailer.