Ajax zoekt een assistent

Wie: Frank de Boer

Wat: Krijgt een assistent toegewezen nu hij sinds gisteren interim-hoofdtrainer is van Ajax

Ajax is op zoek naar een assistent-trainer voor Frank de Boer. De kandidaat moet veel ervaring hebben en niet meer de ambitie om hoofdtrainer te worden. Foppe de Haan, Hennie Spijkerman, Tonny Bruins Slot en Johan Neeskens passen in die profielschets. De Boer is tot de winterstop interim-trainer van Ajax. Daarna wordt hij definitief opvolger van de maandag opgestapte Martin Jol. Naast Jol namen ook Morten Olsen, Jan Wouters, Co Adriaanse, Ronald Koeman, Danny Blind, Henk ten Cate en Marco van Basten de afgelopen twaalf jaar voortijdig afscheid als hoofdtrainer van Ajax. Danny Blind werkt de komende maanden als assistent van De Boer. De kans bestaat dat hij daarna technisch manager wordt. (NRC)