Minder koud

Met een toenemende, naar noordwest draaiende wind stroomt vannacht minder koude lucht binnen. Dat gaat gepaard met winterse buien, in het binnenland eerst in de vorm van sneeuw. Morgen overdag zet de dooi door en in het weekend kan het 8 graden worden. Vanavond koelt het in het binnenland af tot temperaturen die rond het vriespunt liggen. Vlak aan zee en op de Waddeneilanden vriest het net niet.

Komende nacht dringen vanaf de Noordzee buien het land binnen. Vlak aan de kust wordt regen verwacht, landinwaarts sneeuw. Omdat de vorst nog in de grond zit, kan het ondanks dooi in de lucht verraderlijk glad worden.

Morgen loopt de temperatuur verder op: in de middag is het maximaal 3 graden in Limburg tot 7 aan de westkust. Er is zon, maar er vallen ook enkele buien in vooral het noordoosten en zuidwesten. In Groningen en Friesland is daarbij nog natte sneeuw en hagel mogelijk. De wind is west tot noordwest en kracht 3 tot 5, aan de kust kracht 6.

Vrijdag en in het weekend is er veel bewolking met af en toe regen. De middagtemperatuur stijgt tot rond 7 graden en de nachten verlopen ditmaal vorstvrij. Maandag dringt alweer koudere lucht op met een naar noordoost draaiende wind. Dan begint een nieuwe vorstperiode.