Kind? Geen vertrekpremie

Wie: kinderen van migranten die in Nederland zijn geboren

Wat: ze mogen geen gebruik meer maken van de terugkeerregeling

Migranten van de tweede generatie krijgen niet langer geld om te verhuizen naar het land waar hun ouders vandaan komen. De Tweede Kamer is gisteren akkoord gegaan met een plan van GroenLinks. Deze groep migranten kan immers niet remigreren, want ze zijn hier geboren. Integreren ligt meer voor de hand, vindt Tofik Dibi van GroenLinks. Hij wil verder dat alleen migranten van de eerste generatie die met een uitkering in een uitzichtloze situatie zitten, in aanmerking komen voor hulp bij terugkeer naar het land van oorsprong. Voormalig minister Eberhard Van der Laan (Integratie, PvdA) wilde de Remigratiewet voor allochtonen vorig jaar al met vergelijkbare voorwaarden inperken. (ANP)