Vanavond lanceerde Google de Chrome Webstore

De Google Chrome Webstore is gelanceerd. Die kan uitgelegd worden als een webvariant op Apples App Store.

Of: een uitbreiding van de extensions die al langer voor Google’s browser beschikbaar waren. Google Chrome werd ruim twee jaar geleden geïntroduceerd als tegenhanger voor populaire webbrowsers als Internet Explorer en Firefox en wint sindsdien gestaag terrein: Google maakte vanavond bekend dat Chrome zo’n 120 miljoen gebruikers heeft.

Google Chrome Webstore

Google Chrome WebstoreGoogle Chrome Webstore

In de webstore kun je de functionaliteit van die browser uitbreiden. Bijvoorbeeld met een speciale interface om de website van The New York Times optimaal te kunnen lezen. Of een extensie die je YouTube-filmpjes laat downloaden. Of de populaire Twitter-client Tweetdeck binnen Chrome gebruiken. In totaal staan er nu zo’n vijfhonderd apps in.

De Apps in de webstore zijn soms betaald en soms gratis. Om de betaalde aan te kunnen schaffen, moet je een creditcard hebben.