Kort nieuws Voorpagina

Onderzoek: klein verpleeghuis niet beter dan groot

Rotterdam, 7 dec. Kleine, huiselijke verpleeghuizen zijn niet beter voor dementerende mensen dan grote, meer anonieme afdelingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht dat is verschenen in het Journal of the American Medical Directors Association. Pagina 5

Crèchekind bouwt weerstand op

Rotterdam, 7 dec. Kinderen die al vóór de leeftijd van 2,5 jaar naar een kinderdagverblijf gaan, hebben vaker luchtweg- en oorinfecties dan leeftijdgenoten die bij een gastouder of thuis zijn. Maar op de lagere school hebben zij juist minder infecties. Pagina 10

Schultz ontevreden over spoorwegen

Den Haag, 7 dec. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu, VVD) is „uitermate ontevreden” over de prestaties van NS en ProRail tijdens het winterweer afgelopen weekend. Pagina 5

Akkoord in VS over belastingplan

Washington, 7 dec. De Amerikaanse president Obama heeft gisteren een akkoord met de Republikeinen bereikt over verlenging van de belastingverlagingen voor alle Amerikanen. Pagina 6

Alleen subsidie publiekstrekkers

Rotterdam, 7 dec. Kunstinstellingen moeten voldoende publiek trekken en een substantieel deel eigen inkomsten hebben om in aanmerking te komen voor rijkssubsidie. Dat schrijft staatssecretaris Halbe Zijlstra in een brief aan de Tweede Kamer. Pagina 11

Turner Prize voor Susan Philipsz

Londen, 7 dec. De Schotse kunstenares Susan Philipsz heeft gisteren met haar geluidsinstallatie Lowlands de Turner Prize gewonnen, de belangrijkste prijs voor moderne kunst in het Verenigd Koninkrijk. Pagina 11

Onderzoek band omroepen-TMG

Rotterdam, 7 dec. Het Commissariaat voor de Media onderzoekt hoe onafhankelijk de nieuwe omroepen WNL en PowNed zijn van de Telegraaf Media Groep (TMG), waar beide omroepen uit zijn voortgekomen. Pagina 19