Oproep: geen postcode op alle kerstkaarten

Wie: Iedereen die zijn kerstkaarten op de bus doet, de komende weken

Waarom: Uit solidariteit met de postbodes van TNT

Zet geen postcode op je kerstkaart en de TNT-postbode voelt zich gesteund. Door iedereen op te roepen om de postcode op kerstpost weg te laten, wil de anarchistische organisatie De Vrije Bond aan de postbodes van postbedrijf TNT laten zien dat de maatschappij solidair met hen is.

TNT moet bovendien extra mankracht inhuren als veel mensen gehoor geven aan de actie, legt een van de initiatiefnemers van De Vrije Bond uit. „Brieven mét postcode worden gescand, waarna werknemers in lagelonenlanden de post sorteren. Enveloppen zonder postcode krijgen een aparte, handmatige behandeling in Nederland, omdat de machines die niet kunnen lezen.”

Vandaag voeren TNT Post en de vakbonden opnieuw overleg over de ontslagen. De vakbonden kondigden voor deze week opnieuw stakingen aan, van morgenavond elf uur tot vrijdagavond elf uur. Vorige week deed TNT Post een ‘laatste aanbod’: het aantal gedwongen ontslagen verminderen met 550, daarmee zou dat aantal op 2.550 uitkomen. (NRC)

Meer weten over de ‘code zwart’-actie? Kijk op nrcnext.nl