NS biedt excuses aan voor ontregelde zaterdag

NS-directeur Bert Meerstadt heeft vandaag tegenover RTL Nieuws zijn excuses aangeboden voor de problemen op het spoor van afgelopen weekeinde. Hij deed dat niet alleen aan reizigers, maar ook aan het eigen personeel.

Sneeuw ontregelde zaterdag het treinverkeer rond de belangrijke stations van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Treinreizigers kregen weinig informatie over de dienstregeling en medewerkers voelden zich ook onmachtig. Velen van hen legden een klacht neer bij FNV Bondgenoten. “We hebben niet genoeg contact gehad met de medewerkers en de reiziger”, zei Meerstadt vandaag. FNV gaat donderdag aan tafel met ProRail en de NS om de taferelen voortaan te voorkomen. De bond wil dan “harde afspraken” maken om de communicatie in deze situaties te verbeteren.

De spotjes over het winterklaar zijn van de NS worden voorlopig niet meer uitgezonden. De optimistische filmpjes waren “minder gepast” na dit weekend.