Kort nieuws Sport

Eindelijk medaille voor Nederlandse shorttrackvrouwen

CHANGCHUN, 6 dec. De Nederlandse shorttracksters hebben voor het eerst in tien jaar een medaille veroverd in het wereldbekercircuit. Het Nederlandse kwartet schaatste in de finale van het evenement in de Chinese stad Changchun naar brons op de aflossing. Een decennium geleden eindigde Nederland in Heerenveen ook als derde, wat de eerste medaille in de wereldbeker betekende. Annita van Doorn, Sanne en Yara van Kerkhof en Jorien ter Mors moesten in Changchun alleen Zuid-Korea (goud) en China (zilver) voor zich dulden. „We doorbreken de ban van ‘net niet’”, zei Sanne van Kerkhof na afloop. „We waren de afgelopen jaren vaak dichtbij, dan is het mooi als het nu lukt.” Begin dit jaar eindigden de shorttracksters tijdens de Olympische Spelen in Vancouver als vierde. (ANP)

Duitser Vettel is coureur van 2010

LONDEN, 6 dec. De Duitser Sebastian Vettel is uitgeroepen tot coureur van het jaar. Vettel (23) liet zich dit seizoen tot jongste wereldkampioen in de Formule 1 kronen. Hij ontving zijn trofee gisteravond uit handen van oud-coureur David Coulthard tijdens de Autosport Awards in Londen. „Ik heb een heel vermoeiende, maar opwindende maand achter de rug”, zei Vettel. De Duitser werd tot coureur van het jaar verkozen door bezoekers van de website van het blad Autosport. De Japanner Kamui Kobayashi werd gekozen tot nieuwkomer van het jaar. De coureur van Sauber reed afgelopen seizoen 32 punten bij elkaar. Veteraan Rubens Barrichello (38) kreeg de Gregor Grant Award voor zijn jarenlange prestaties in de Formule 1. (ANP)

Honkballer Jeter blijft bij Yankees

New York, 6 dec. Honkballer Derek Jeter (36) blijft voor 51 miljoen dollar in dienst bij de New York Yankees. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een driejarig contract, met mogelijke verlenging van een jaar. Het contract ligt zes miljoen dollar boven het aanvankelijke aanbod van de Yankees en minimaal 18 miljoen dollar onder de wensen van Jeter. De kortestop en aanvoerder van de Yankees zou via zijn makelaar 23 miljoen dollar per jaar hebben gewild, met een contractverlenging van vier of vijf jaar. (AP)

Veldrijder Albert wint in Baskenland

IGORRE, 6 dec. De Belgische veldrijder Niels Albert heeft gisteren in het Spaanse Igorre de vierde cross om de wereldbeker gewonnen. Daardoor nam hij de leiding in het klassement over van de geblesseerde Tsjech Zdenek Stybar. Albert finishte op het loodzware parkoers in Baskenland zeventien seconden eerder dan de Fransman Francis Mourey. Gerben de Knegt was als nummer acht de beste Nederlander. Lars Boom won in het Luxemburgse Leudelange zijn eerste veldrit van het seizoen, de Grand Prix Julien Cajot. (ANP)