Haai bijt zwemmer dood

Supporters of Ivory Coast opposition leader Alassane Ouattara confront the camera as they protest in the city of Abidjan, Ivory Coast, Saturday, Dec. 4, 2010. Protests in the streets erupted Saturday after the outcome of Ivory Coast's first presidential election in a decade was plunged into doubt Friday as the constitutional council declared incumbent President Laurent Gbagbo the winner a day after the election chief handed victory to the opposition. (AP Photo/Schalk van Zuydam)
Supporters of Ivory Coast opposition leader Alassane Ouattara confront the camera as they protest in the city of Abidjan, Ivory Coast, Saturday, Dec. 4, 2010. Protests in the streets erupted Saturday after the outcome of Ivory Coast's first presidential election in a decade was plunged into doubt Friday as the constitutional council declared incumbent President Laurent Gbagbo the winner a day after the election chief handed victory to the opposition. (AP Photo/Schalk van Zuydam) AP

Wie: Duitse snorkelende toerist Waar: Rode Zee bij Sharm al-Sheikh

Een haai heeft in de Rode Zee een Duitse toerist doodgebeten. Het levenloze lichaam van de zeventigjarige vrouw spoelde gisteren aan op de kust van de badplaats Sharm al-Sheikh. Volgens de Egyptische autoriteiten had zij haar rechterelleboog en rechterdij verloren. Vorige week werden al vier andere toeristen – drie Russen en een Oekraïner – in de Rode Zee aangevallen door haaien. Daarna was een 48-uur durend zwemverbod voor een deel van de Rode Zee afgekondigd. De autoriteiten hadden het gebied inmiddels veilig verklaard omdat ze de haaien die voor de aanvallen verantwoordelijk zouden zijn, gevangen zouden hebben. De wateren voor de kust van Sharm al-Sheikh zijn voorlopig weer gesloten voor watersporters. (Reuters, BBC)