Mogelijk 200 doden na aardverschuiving Colombia

Reddingswerkers, militairen, politiemannen en plaatselijke bewoners ruimen afval in Bello in de provincie Antioquia (
Reddingswerkers, militairen, politiemannen en plaatselijke bewoners ruimen afval in Bello in de provincie Antioquia ( Foto Reuters)

In de Colombiaanse stad Medellin zijn tientallen huizen bedolven onder een dikke laag modder door een aardverschuiving. Zeker twee mensen zijn omgekomen, maar het Rode Kruis vreest voor 200 doden.

De grondverschuiving (fotoserie) deed zich om 14.00 uur plaatselijke tijd voor in de sector La Gabriela, in het noorden van Medellin. Colombia, het noordwesten in het bijzonder, heeft al weken te maken met zware regenval. Aardverschuivingen en overstromingen komen in het land vaker voor, maar dit jaar is de hoeveelheid regen extreem.

Volgens lokale autoriteiten zijn er veertig tot vijftig vermisten. Tot dusver zijn drie vermisten levend teruggevonden, verklaarde César Uruena van het Colombiaanse Rode Kruis. Er zijn speurhonden ingezet. Omwonenden die ook gevaar lopen, worden geëvacueerd.