Hoogtepunten van Lia Dorana (1918-2010)

Beppy van Werven, beter bekend als actrice en zangeres Lia Dorana, overleed zaterdag in haar woonplaats Lage Vuursche. Zij werd 92 jaar oud. Cabaretier Wim Sonneveld ontdekte Dorana in de jaren veertig en zij begon haar lange carrière bij hem. Met Sonneveld maakte ze het ontstaan mee van de typische Nederlandse cabaretmusical zoals we die nu kennen.

Beppy van Werven, beter bekend als actrice en zangeres Lia Dorana, overleed zaterdag in haar woonplaats Lage Vuursche. Zij werd 92 jaar oud. Cabaretier Wim Sonneveld ontdekte Dorana in de jaren veertig en zij begon haar lange carrière bij hem. Met Sonneveld maakte ze het ontstaan mee van de typische Nederlandse cabaretmusical zoals we die nu kennen.

Één van haar bekendste liedjes was Ali Cyaankali ‘de gevaarlijkste vrouw van Rotterdam’. In 1989 stond zij voor het laatst op het toneel.

Kijk hier naar enkele interviews en muzikale hoogtepunten uit haar carrière: