Burgemeester London: ‘Sepp Blatter betaalt maar voor zijn hotelovernachtingen’

FIFA-voorzitter Sepp Blatter hoeft tijdens de Olympische Spelen in 2012 geen gratis hotelovernachtingen meer te verwachten in London. Burgemeester Boris Johnson heeft de uitnodiging ingetrokken om FIFA-officials tijdens de Spelen gratis in het luxe hotel The Dorchester te laten verblijven

Pederduur hotel

In de strijd om het wereldkampioenschap voetbal in 2018 nodigde Johnson Blatter en zijn aanhang uit om in het peperdure hotel te overnachten. Kamers in The Dorchester kosten zo’n 1200 euro per nacht.

‘Een enorme teleurstelling’

De FIFA wees donderdag echter Rusland aan als het gastland voor het prestigieuze kampioenschap. Engeland haalde slechts twee van de 22 stemmen binnen van de organisatie, terwijl zij verzekerd waren van minimaal vijf. Een ,,enorme teleurstelling” vond Johnson. Hij trekt in overleg met de organisatie van de Olympische Spelen het aanbod in.