selectie zondag

© WALKER GEORGE FILMS Picture Shows: The 'Wallet Litter' and fake identity of the fake Bill Martin
© WALKER GEORGE FILMS Picture Shows: The 'Wallet Litter' and fake identity of the fake Bill Martin WALKER GEORGE FILMS

informatief

Boeken. Wim Brands in gesprek met schrijver en historicus Auke van der Woud over Koninkrijk vol sloppen. Achterbuurten en vuil in de negentiende eeuw, waarin onder meer korte metten wordt gemaakt met de mythe van Nederlanders als proper volk. Ned.1, 11.20-12.00u.

Sinterklaasjournaal. Jaaroverzicht van de ontwikkelingen rond de katholieke kindervriend in 2010. Ned.3, 13.20-14.00u.

documentaire

Operation Mincemeat. In 1943 liet de Britse geheime dienst het lijk van een Engelse zwerver, vermomd als officier, aanspoelen op een Spaans strand. In documenten die het lijk bij zich droeg stonden plannen voor een geallieerde invasie in Griekenland. Het idee kwam van Ian Fleming. Adolf Hitler trapte in de val en stuurde troepen naar Griekenland om een invasie af te slaan die niet kwam. De geallieerde landing op Sicilië stuitte op weinig tegenstand. BBC 2, 22.00-23.00u.

amusement

Best of NSJ 2010: Macy Gray. Interview met, en delen van het concert op North Sea Jazz door de Amerikaanse soulzangeres.Ned.2, 17.15-17.40u.

American Chopper. Nieuwe serie afleveringen over Orange County Choppers, het bedrijf dat motorfietsen (ver)bouwt. Paul jr. heeft eindelijk genoeg van zijn dominante pa en begint voor zichzelf.Disc.Ch., 18.05-19.05u.

Boardwalk Empire. Serie over de opkomst van de georganiseerde misdaad in Amerika. Deze eerste aflevering werd geregisseerd door Martin Scorsese. Hoofdrol voor Steve Buscemi als de corrupte politicus Enoch ‘Nucky’ Thompson.Ned.3, 20.30-21.50u.

’t Spaanse Schaep. Nieuwe vervolgserie over het Amsterdamse café ’t Schaap met de Vijf Poten, met o.a. Loes Luca, Pierre Bokma, Carry Tefsen, Georgina Verbaan en Jenny Arean. Ned.1, 21.20-22.05u.