selectie zaterdag

Getting into the festive spirit as the Tivoli Gardens prepares for Halloween and the autumn holiday season in Copenhagen, on Thursday, Oct. 14, 2010. In late October the Gardens are filled with thousands of pumpkins, witches and scarecrows. (AP Photo/POLFOTO, Tariq Mikkel Khan) ** DENMARK OUT **
Getting into the festive spirit as the Tivoli Gardens prepares for Halloween and the autumn holiday season in Copenhagen, on Thursday, Oct. 14, 2010. In late October the Gardens are filled with thousands of pumpkins, witches and scarecrows. (AP Photo/POLFOTO, Tariq Mikkel Khan) ** DENMARK OUT ** AP

informatief

Teensville: Teenage Witches. Korte film over de groeiende populariteit van hekserij, vooral bij meisjes. Reporter AJ Odudu trok op met een paar heksjes, deed mee aan een vollemaanritueel, halloween en een jaarlijks heksenfeest in Croydon, waar heksen uit de hele wereld op af komen. BBC 2, 13.25-13.50u.

Brandende Kwesties. Programmamaker Gideon Levy probeert macht en machtsmechanismen bloot te leggen. Vanavond: waarom wordt klokkenluider Ad Bos nog steeds vervolgd terwijl de meeste bouwfraudeurs nooit voor de rechter hebben hoeven verschijnen?Ned.2, 22.35-23.15u.

documentaire

360º - Geo Reportage: Arktis, Die Route der Atomeisbrecher. Reportage over de bevoorrading van Siberië via havens die nog steeds tien maanden per jaar alleen met hulp van ijsbrekers bereikbaar zijn. De film volgt het vrachtschip Iwan Papanin op de route tussen Archangelsk en Dudinka, begeleid door een van de acht Russische nucleaire ijsbrekers. Arte, 19.30-20.15u.

Lafayette, der verblasste Held. Marie-Joseph Paul Yves Roch Gilbert du Motier, markies de Lafayette, vocht in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten. Hij keerde in 1788 terug naar Frankrijk waar hij commandant werd van de Garde National. In 1791 werd hij, toen hij via Holland naar Amerika en aan de guillotine wilde ontsnappen, door Oostenrijkse troepen gevangengenomen. In 1797, bevrijd door Napoleon, weigerde hij in diens regering een rol te spelen en tijdens de revolutie van 1830 sloeg hij een aanbod af om dictator te worden: hij steunde het instellen van een constitutionele monarchie onder Louis-Philippe.Arte, 21.05-22.00u.

amusement

MetMichiel: 25 jaar Rowwen Hèze. In september gaf de Limburgse groep een jubileumconcert, met gasten die hun liedjes vertolkten. Met o.a. Guus Meeuwis, Karin Bloemen en Racoon. Ned.3, 0.05-1.00u.