Gilde denkt aan bod op Gamma

Investeringsmaatschappij Gilde wil textielproducent Gamma Holding mogelijk van de beurs halen. ING-dochter Parcom doet mogelijk mee aan een openbaar bod ter waarde van een kleine 220 miljoen euro. Beide investeringsmaatschappijen zijn al grootaandeelhouder van het bedrijf uit Helmond.

Gamma publiceerde gisteren een persbericht over de lopende overnamegesprekken nadat de koers van het aandeel kort na het middaguur met ruim 13 procent was opgelopen.

Gamma zegt desgevraagd niet te weten of er vertrouwelijke informatie richting de markt is gelekt. Uit eigen beweging stuurde het textielbedrijf het persbericht kort na de opmerkelijke koerssprong die even na 13 uur plaatsvond. „We zijn daar niet door de AFM om gevraagd.”

Zodra koersgevoelige informatie op straat ligt, moet een beursgenoteerde bedrijf die informatie onmiddellijk openbaar maken. Volgens de woordvoerder van Gamma zijn er „periodiek” contacten met „alle grootaandeelhouders”, maar zijn de overnamegesprekken „uiterst vers”.

De AFM wil niet ingaan op de kwestie, maar zegt in een reactie dat de financiële toezichthouder „in algemene zin nauwkeurig naar alle opmerkelijke koersschommelingen” op de beurs kijkt.

Gilde, die al sinds juni grootaandeelhouder in Gamma is met een belang van ruim 20 procent, overweegt een bod uit te brengen op de resterende aandelen, voor 29 euro per stuk. Investeringsmaatschappij Parcom doet mogelijk mee aan dit bod.

Eerder dit jaar verkocht Gamma zijn dochter Vlisco. Het bedrijf is hard geraakt door de financiële crisis en de recessie.