Ajax gelijk, PSV en Twente winnen

Ajax heeft zaterdagavond in de Arena twee punten verspeeld tegen NEC. De Amsterdammers bleven steken op 1-1 en staan nu gedeeld derde met FC Groningen, dat vrijdagavond van Vitesse won (4-1). PSV maakte geen fout en versloeg Heracles met 5-2. De Eindhovenaren blijven daardoor koploper in de Eredivisie.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had PSV nog de nodige moeite met Heracles. De ploeg uit Almelo kwam na een half uur dankzij een goal van Everton op voorsprong. Daarna ging de strijd gelijk op tot 2-2. Pas nadat Heracliet Reekers in de 70e minuut rood kreeg, nam PSV afstand. Goals van Toivonen, Afellay en Berg bepaalden de eindstand in Eindhoven op 5-2.

Nummer drie Ajax liet thuis kostbare punten liggen tegen NEC (1-1). De twee goals vielen in het laatste kwartier. Ajax-spits Mido opende in de 76e minuut de score, maar twee minuten later scoorde NEC-speler Nuytinck alweer de gelijkmaker.

Excelsior - NAC werd vanwege de hevige sneeuwval afgelast en wordt maandag gespeeld.

Update 22.50u: FC Twente heeft uiteindelijk met 2-0 van De Graafschap gewonnen. Beide goals werden gescoord door Theo Janssen. De Tukkers verstevigen met de winst hun tweede plaats op de ranglijst.