‘TNT bindt wederom in met ontslagen’

Vakbond BVPP ziet af van de driedaagse postbodestaking volgende week. De bond zegt dat TNT post bereid is het aantal gedwongen ontslagen met 550 terug te brengen naar 2550. FNV-vakbond Abvakabo houdt wel vast aan de stakingsplannen.

BVPP zegt dat TNT de ontslagen alleen met 550 verlaagt als de bonden akkoord gaan met de cao voor 2012 en 2013: respectievelijk o en 1 procent loonsverhoging. Abvakabo heeft de meeste leden onder postbodes en weet nog niks van de nieuwe plannen van TNT. Maar ingaan op bovenstaand voorstel “gaat zeker niet gebeuren”, benadrukte de bond.

Het postbedrijf zelf wil nog niets kwijt en heeft de vakbonden maandag uitgenodigd voor een formeel overleg. TNT staat op het punt groots te reorganiseren: 11.000 mensen moeten weg. Postbodes hebben al twee keer gestaakt omdat zij dit aantal veel te hoog vinden. Hierdoor bracht TNT het aantal gedwongen ontslagen al eerder terug van 4500 naar 3100.