Veertig doden en tientallen gewonden bij bosbrand Israël

(
( Foto Haaretz.com / Dr. J.H. Yossi Chajes)

Door een zware bosbrand in Israël zijn veertig doden en tientallen gewonden gevallen. Een bus met daarin vijftig gevangenisbewakers sloeg om en vloog in brand. Honderden mensen zijn geëvacueerd en een gevangenis in het gebied is ontruimd. De ramp deed zich voor in de Carmel Mountains vlakbij Haifa in het noorden van Israël.

Duizenden hectaren bos zijn in vlammen opgegaan. Zeker 25 brandweerkorpsen en vier blusvliegtuigen zijn ingezet om het vuur te bestrijden. De bus zou afkomstig zijn van de gevangenis Damon. Die was bezig zo’n vijfhonderd gevangenen te evacueren, vooral Palestijnen en illegalen. Ook de nabijgelegen Beit Oren-kibboets en een hotel zijn ontruimd wegens de brand, melden diverse media.