Van Agt c.s. hebben gelijk met Israël-kritiek

Het artikel ‘Europa, negeer de VS en kom in actie tegen Israël’ (opiniepagina, 22 november) verdient brede steun. De zionisten willen maar één ding ‘Eretz Israël’. Aan dat streven is alles ondergeschikt: vrede en een menswaardig bestaan voor de Palestijnen. Elke misdraging lijkt geoorloofd tegen mensen die hun land en huizen kwijtraken. En dan schreeuwt men moord en brand over het verzet dat dit oproept. De Israëlische public relations zouden om te lachen zijn zijn als de situatie niet zo ernstig is. Israël is geen underdog, maar een overheerser. Elke vorm van kritiek wordt als antisemitisme afgedaan, terwijl zij zelf een semitisch volk willen verdrijven.

Het eerdere artikel ‘Veel Israëliërs zien geen noodzaak tot echte vrede’ (NRC Handelsblad, 19 november) laat zien hoe het Israëlische volk zich in slaap wiegt. Ga niet langer mee met Israël, de schade is al veel te groot.

K.W. van Gelder

Geldrop