Hernandez (PVV) treft schikking na ruzie

Het Tweede Kamerlid Marcial Hernandez (PVV) betaalt het Openbaar Ministerie 500 euro. Dit om af te komen van een mogelijke strafzaak over een klap en een kopstoot die hij volgens het OM heeft uitgedeeld tijdens een ruzie op een Haags caféterras in september.

De acceptatie van dit zogeheten schikkingsvoorstel heeft als gevolg dat Hernandez vanaf nu een strafblad heeft (officieel ‘Justitiële Documentatie’), aldus het Openbaar Ministerie.

Hernandez heeft steeds ontkend de klap en kopstoot te hebben uitgedeeld. PVV-leider Geert Wilders heeft gezegd hem op zijn woord te geloven. Maar het OM zei vanmorgen genoeg materiaal te hebben om ervan overtuigd te zijn dat Hernandez bij een strafzaak over de klap en de kopstoot veroordeeld zou kunnen worden. Hierbij baseert het OM zich op afgelegde verklaringen (van Hernandez, het slachtoffer en vier getuigen) en bewakingsbeelden van de gemeente Den Haag.

Conform de richtlijnen heeft het OM aan Hernandez een schikkingsvoorstel gedaan van 500 euro. De advocaat van Hernandez zegt erop in te gaan om van de negatieve publiciteit af te zijn, niet omdat Hernandez schuld bekent.