Kort nieuws Sport

Rechter handhaaft straf schaatsbond voor Ingrid Paul

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 1 dec. De beslissing van schaatsbond KNSB om coach Ingrid Paul een jaar lang geen trainerslicentie te verstrekken, blijft in de stand. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vanochtend bepaald in een kort geding dat de coach had aangespannen tegen de bond. NOC*NSF en de KNSB straften haar en ex-schaatsster Gretha Smit onlangs omdat het kamp-Smit tijdens de Winterspelen van Turijn (2006) zou hebben geprobeerd voor 50.000 euro een startplaats voor Smit op de 5.000 meter te kopen. De schaatsster was eerste reserve op die afstand. NOC*NSF wil tot en met de Spelen van Sotsji (2014) niet met Paul en Smit samenwerken.

Renner Cancellara naar ploeg Schleck

BRUSSEL, 1 dec. De Zwitserse wielrenner Fabian Cancellara rijdt de komende drie seizoenen voor de nieuwe Luxemburgse ploeg van de gebroeders Frank en Andy Schleck. Cancellara was de afgelopen jaren al ploeggenoot van de broers bij Saxo Bank, het Deense team van Bjarne Riis. Het was al bekend dat de viervoudig wereldkampioen tijdrijden weg zou gaan bij Riis. Zijn keuze voor de Luxemburgse ploeg is niet alleen gebaseerd op de gebroeders Schleck. „Ik ga er juist heen omdat wielrennen daar belangrijker is dan grote namen”, aldus de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij treft in Luxemburg onder anderen de Nederlanders Joost Posthuma en Tom Stamsnijder. (Belga, ANP)

Dopingzaak jonge schaatser naar CAS

HOOGLAND, 1 dec. Schaatsbond KNSB en de Dopingautoriteit gaan de dopingzaak van de jonge schaatser Wesley Lommers voorleggen aan het internationaal sporttribunaal CAS. Beide instanties gaan in beroep tegen de beslissing van de beroepscommissie van de KNSB Lommers niet te straffen voor vermeend dopegebruik. Lommers was door de tuchtcommissie veroordeeld tot een schorsing van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. De beroepscommissie vernietigde dat vonnis omdat een document van het dopinglaboratorium ontbrak. Volgens antidopingagentschap WADA zou dat document niet hoeven te worden verstrekt. (ANP)

Mourinho bestraft om rode kaarten

NYON, 1 dec. José Mourinho moet het komende Champions League-duel van Real Madrid vanaf de tribune bekijken. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de Portugese trainer voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Mourinho zou Xabi Alonso en Sergio Ramos tegen Ajax hebben aangespoord een tweede gele kaart uit te lokken. Beiden werden uit het veld gestuurd nadat ze zich hadden schuldig gemaakt aan tijdrekken. Daardoor missen ze het duel tegen Auxerre, maar beginnen daardoor met een schone lei aan de knock-outfase. Real krijgt 120.000 euro boete. (ANP)

Squashvrouwen op WK uitgeschakeld

PALMERSTON NORTH, 1 dec. De Nederlandse squashvrouwen zijn vandaag bij het WK voor landenteams in Nieuw Zeeland in de groepsfase uitgeschakeld, na een 2-1 nederlaag tegen de Verenigde Staten. Annelize Naudé verloor van Latasha Khan, Orla Noom van juniorenwereldkampioene Amanda Sohby. Vanessa Atkinson redde de Nederlandse eer door Natalie Grainger te verslaan. (ANP)