Kort nieuws Economie

Topman van Roto Smeets vertrekt

Rotterdam, 1 dec. Bestuursvoorzitter John Caris van het beursgenoteerde grafische concern Roto Smeets vertrekt per 1 januari. Caris (62) treedt „om persoonlijke redenen” vervroegd uit. De topman van de grootste drukker van Nederland wacht het overnamebod dat in september is uitgebracht niet af. Het bod van Riva Investments loopt vertraging op omdat Roto Smeets eerst nog cijfers over het derde kwartaal moet publiceren. President-commissaris Huyzer en directeur Van der Heijden nemen de taken van Caris waar. (NRC)

HEMA breidt verder uit in Frankrijk

AMSTERDAM Winkelketen HEMA opent woensdag zijn vierde Franse vestiging in Parijs. De winkel is gelegen in hartje centrum tegenover winkelcentrum Forum des Halles. Met dit vierde filiaal werkt het concern hard aan zijn ambitie om binnen Europa verder te groeien, zo maakte HEMA bekend. De nieuwe winkel is de tweede van HEMA in de Franse hoofdstad. Andere vestigingen staan in Valenciennes en in Lille. (ANP)

MKB heeft minder last van crisis

DEN HAAG, 1 dec. Grote bedrijven zijn een stuk conjunctuurgevoeliger dan het midden- en kleinbedrijf (mkb). Eind vorig jaar, op het dieptepunt van de economische crisis, had bijna 70 procent van de grote bedrijven minder omzet dan een jaar eerder. Bij mkb-bedrijven was dat 56 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd. (ANP)