Doodongelukkig in Mickey Mouse-pak

Verkleed als een Mickey Mouse of Donald Duck in Walt Disney World ronddartelen. Dag in, dag uit. Het lijkt een droombaan, maar diep van binnen huilen de tekenfilmfiguren tranen met tuiten. Zet je schrap voor About what it’s really like…

Vertrapt als een muis, heet de documentaire waarvan dit een trailer is. Ingesloten tussen tientallen hotels moeten de cast members 70.000 mensen per dag plezieren. Voor een hongerloon, zo blijkt uit moeizame onderhandelingen tussen de plezierfabriek en de vakbonden. De directie houdt vooralsnog voet bij stuk: ondanks de 3,3 miljard dollar winst van afgelopen jaar zal het loon niet meestijgen met de inflatie. Vakbondsman Eric Clinton wijst erop dat Disney World het welzijnsniveau van de hele stad Orlando, waar de duizenden werknemers wonen, op kan krikken. Buiten de muren van de sprookjeskastelen woekert de economische crisis onverminderd voort.