Warhols Beatrix brengt 409.000 euro op

Het schilderij ‘Queen Beatrix’ van Andy Warhol is vanmiddag voor 409.000 euro geveild, laat Maarten van Gijn van veilingshuis Christie’s in Amsterdam telefonisch weten. De waarde werd van tevoren tussen de 300.000 en 500.000 euro geschat. Van Gijn is tevreden met de prijs: ,,Heel netjes in het midden”

De koper is niet anoniem, de particuliere Triton Stichting heeft het doek gekocht met het doel deze tentoon te stellen. ,,De vorige eigenaar Vincent van Zon verkocht het doek met de hoop dat het doek tentoongesteld werd”, vertelt Van Gijn tevreden.

‘Queen Beatrix’ maakt deel uit van Warhol’s litho-serie ‘Reigning Queens’, die verder bestond uit portretten van Koningin Elizabeth (Groot-Brittannië), Koningin Margrethe (Denemarken) en Koningin Ntombi laTfwala (Swaziland).

    • Hans Klis