Mourinho: “Vernederd? Nee.”

José Mourinho, coach van het gisteren door Barcelona weggespeelde Real Madrid, noemt de met 0-5 verloren ‘El Clasico’ geen vernedering.

“Verlies, dat wel - maar een vernedering? Nee. Het was een verlies dat we verdienden. We waren gewoon niet goed genoeg,” zegt Mourinho volgens de BBC.

“We hadden zo’n wedstrijd niet verwacht, maar er is een heel stuk seizoen over en er is nog niks defintief.” José Mourinho tegen de BBC

Mourinho had in zijn trainersloopbaan nog niet eens een 4-0 op z’n broek gekregen, laat staan zo’n 5-0 vernedering verliespartij. Toch houdt ‘the special one‘ (de bijnaam die hij zichzelf gaf tijdens z’n Chelsea-periode) het op een ‘gewoon verlies’.

Links de winnende coach Guardiola, rechts MourinhoLinks de winnende coach Guardiola, rechts Mourinho

Voor zijn tegenstander, Pep Guardiola, was het geen gewone winst. De coach van Barcelona won voor de vijfde keer op rij van De Koninklijke uit de hoofdstad. “We zijn trots dat de wereld ons heeft zien spelen zoals we willen spelen,” verklaarde de winnaar. Met de hele wereld overdrijft hij niet: zo’n vierhonderd miljoen mensen bekeken de ultieme klassieker.

    • Peter van der Ploeg