vandaag

In het nieuws:

Bij de Raad van State dient een zaak over de status van de Waddenzee als speciale beschermingszone. De Vogelbescherming wil strengere regels, het lokale bedrijfsleven vindt ze juist te belemmerend.

Veilinghuis Christie’s brengt Andy Warhols roze schilderij van koningin Beatrix onder de hamer. Het werk van de bekende popart-kunstenaar moet rond de 400.000 euro opbrengen.

Premier Mark Rutte ontvangt voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement voor een kennismakingsgesprek. Buzek zal met Rutte willen praten over de patstelling in de onderhandelingen over een nieuwe begroting van de EU.

Het Pentagon publiceert een rapport over het beleid over homo’s in het Amerikaanse leger. Er woedt een debat in het Congres over mogelijke afschaffing van het systeem waarbij homo’s worden ontslagen als ze voor hun geaardheid uitkomen: het ‘don’t ask, don’t tell’-principe.