UEFA schorst ook Mourinho voor onbelangrijk duel

Real Madrid-coach José Mourinho bekokstoofde tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax vorige week een plan: twee spelers zouden met opzet rood krijgen om de volgende wedstrijd geschorst te zijn. Nu hoeft hij zelf ook niet eens mee te doen.

http://www.youtube.com/watch?v=70f6oERyp7A

Verdediger Ramos en middenvelder Alonso hadden al een gele kaart gehad tegen Ajax, toen ze beiden opzichtig naar een tweede solliciteerden. Op die manier werden ze allebei geschorst voor de laatste poulewedstrijd tegen Auxerre, die niet meer belangrijk is omdat Real toch al geplaatst is voor de volgende ronde. Een tweede gele kaart later in het toernooi zou betekenen dat zijn spelers dan pas - voor belangrijkere wedstrijden - geschorst zouden worden.

De UEFA oordeelde naar aanleiding van de beelden dat Mourinho zijn spelers dat had opgedragen en vond dat spelbederf. De bond greep in door hem twee wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Of is het Portugese mastermind weer iedereen te slim af? Die ene wedstrijd schorsing is dus die tegen… Auxerre.

    • Peter Zantingh