Student gijzelde klasgenoten en docent

In Marinette, Wisconsin, heeft een vijftienjarige student drieëntwintig klasgenoten en een docent vijf uur lang in gijzeling gehouden. Hij schoot zichzelf neer toen de politie de klas instormde. Alle gijzelaars zijn ongedeerd. Hoe de gijzelnemer er aan toe is, is nog onduidelijk.

Volgens één van de gegijzelde tieners leek de jongen depressief. De gegijzelden probeerden hem rustig te houden door over jagen en vissen te praten. “We wilden hem overtuigen dat we aan zijn kant stonden,” zegt Zach Campbell. “Hij zag er depressief uit, maar het leek er op dat hij niet daadwerkelijk iemand iets aan wilde doen.”

De politie had het klaslokaal omsingeld. Ze hoorden drie schoten, vermoedelijk omdat de jongen een filmprojector kapotschoot. Toen ze binnenstormden schoot de jongen zichzelf neer.

De gijzelaars stappen uit een schoolbus nadat ze zijn vrijgelatenDe gijzelaars stappen uit een schoolbus nadat ze zijn vrijgelaten

De gijzelnemer wilde niet met de autoriteiten communiceren. Zijn docent mocht per telefoon wel praten met de buitenwereld.

Een voormalig docent van de jongen noemt hem ‘een goeie jongen’. “Ik ben enorm verrast. Ook omdat hij uit een geweldige familie komt. Hij past totaal niet in het plaatje waar je wel eens over leest. ”


Grotere kaart weergeven

    • Peter van der Ploeg