Sander V gaat in hoger beroep met ‘spektakel’

Sander V., de ex-politieman die vrijdag tot 18 jaar cel werd veroordeeld voor de moord op de twaalfjarige Milly Boele, gaat in hoger beroep. V. heeft ook een nieuwe advocaat, Bram Moszkowicz , meldt De Telegraaf.

Sander V., de ex-politieman die vrijdag werd veroordeeld voor de moord op de twaalfjarige Milly Boele, gaat in hoger beroep. V. heeft ook een nieuwe advocaat, Bram Moszkowicz , meldt De Telegraaf. Hij vervangt advocaten Willem en Hans Anker en Tjalling van der Goot.

,,Je wisselt meestal van advocaat als je vindt dat het met je eerste advocaat niet helemaal goed ging of als je wilt kiezen voor een nieuwe lijn of strategie in je verdediging”, legt Merel Thie uit. Zij houdt zich als binnenlandredacteur bezig met politie en Justitie.

Meer spektakel in de rechtszaak

,,Het is bekend dat Moszkowicz er meer een spektakel van maakt en ook meer het gevecht buiten de rechtszaal aangaat in de media.”

Thie vindt de wisseling wel ‘opvallend’: ,,Geert Wilders is namelijk ook eerst langs geweest bij de gebroeders Anker voor een informeel gesprek over de verdediging en is daarna ook naar Moszkowicz gegaan.”

18 jaar cel met tbs

De rechtbank in Dordrecht veroordeelde V. voor de ontvoering, aanranding en moord van Milly Boele tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Het Openbaar Ministerie had 25 jaar geëist. V. zou het meisje ook verkracht hebben; op het lichaam van Boele werd sperma van V. gevonden. De rechtbank in Dordrecht achtte verkrachting echter niet bewezen, omdat niet onomstotelijk bewezen kon worden wanneer en hoe dat op haar lichaam terecht was gekomen.

Een woordvoerder van het OM laat weten dat zij zich nog niet weten of zij ook in hoger beroep gaan.    • Hans Klis