op nrcnext.nl

FILE - This 1988 publicity file photo provided by Paramount Pictures shows actor Leslie Nielsen, center top, with actress Jeannette Charles, portraying the Queen of England, in a scene from "The Naked Gun". The Canadian-born Nielsen, who went from drama to inspired bumbling as a hapless doctor in "Airplane!" and the accident-prone detective Frank Drebin in "The Naked Gun" comedies, has died. He was 84. His agent John S. Kelly said Nielsen died Sunday, Nov. 28, 2010, at a hospital near his home in Florida where he was being treated for pneumonia. (AP Photo/Paramount Pictures, Elliott Marks, File) AP

Leslie Nielsen overleden

De Canadese acteur Leslie Nielsen is zondag op 84-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de buurt van Fort Lauderdale in Florida, waar hij was opgenomen met een longontsteking. Hij speelde in ruim 200 films en series. Toch is de kans groot dat je hem vooral kent als stuntelige arts in Airplane! of als Frank Drebin van de Naked Gun-serie. Op het blog een eerbetoon in fragmenten.

Hulp met wiskunde

Als je vroeger moeite had met wiskunde, en je snapt er nog steeds niets van, is er nu een goede website voor je: Khan Academy. Khan Academy is een non-profitwebsite die iedereen over de hele wereld een ‘free classroom’ biedt, in zo eenvoudig mogelijke taal. Dus weg met de moeilijke berekeningen en welkom bootjes, kleurtjes en pijltjes. Naast wiskunde focust de website ook op andere wetenschappen.