Nucleair expert Iran gedood

Mannen op motorfietsen hebben gisteren in twee afzonderlijke incidenten explosieven laten ontploffen aan de auto’s waarin twee Iraanse kerngeleerden naar hun werk reden. Een van hen kwam om, de ander werd ernstig gewond. Dat meldde de staatstelevisie, die Israël aanwees als schuldige. Zeker twee andere Iraanse kerngeleerden zijn de afgelopen jaren vermoord in een campagne, volgens Iran, om zijn nucleaire programma te saboteren. De dode, professor Shahriari, was betrokken bij een belangrijk project van de nationale organisatie voor atoomenergie, zo zei de chef van het agentschap. Gisteren, vlak nadat via WikiLeaks bekend was geworden dat Arabische leiders aansturen op een aanval op Iran wegens het nucleaire programma, meldde president Ahmadinejad dat „vijanden van Iran” via gehackte software problemen hebben veroorzaakt bij de Iraanse centrifuges voor uraniumverrijking. Inmiddels zouden die verholpen zijn. (AP, AFP)

Iran en WikiLeaks: pagina 6 en 7