Koud

Door een aantrekkende oostenwind en aanvoer van koude lucht uit Rusland wordt het de komende 24 uur voor het gevoel steeds kouder. Vanavond en vannacht klaart het op veel plaatsen op en neemt de oosten- tot noordoostenwind toe naar matig tot krachtig en op Texel tot hard. De thermometer meldt -8 tot -4 graden met een gevoelstemperatuur van -10 graden.

Morgen overdag waait het vrij krachtig tot hard. Op de thermometer wordt het -6 tot -2 graden. In combinatie met de wind voelt het alsof het 15 graden vriest.

De luchtvochtigheid is in de ochtend bijzonder laag, tussen de 30 en 50 procent. In het noorden schijnt in de ochtend de zon, elders neemt de bewolking vanuit het zuidoosten toe. In de namiddag gaat het in Limburg sneeuwen.

Morgenavond en in de nacht breidt de sneeuw zich over de rest van het land uit en kan die door de stevige wind verstuiven.

Donderdag neemt de wind af en wordt het in de loop van de dag droog. Het blijft koud. Als het in de nacht naar vrijdag opklaart, kan het boven sneeuw lokaal zeer streng gaan vriezen. De wind draait naar het zuiden en voert vanaf zaterdag minder koude lucht aan.

Zondag is de kans op sneeuw groot, later gevolgd door regen.