Festivals duiken slipstream Lowlands in

In de slipstream van het nu al uitverkochte Lowlands, komen andere festivals met nieuws rond bevestigde acts. Zo haalt Pinkpop Coldplay naar de op het moment nog besneeuwde Limburgse heuvels.

Met het nieuws rond de kortstondige verkoop van Lowlandskaarten lijkt momentum ontstaan voor festivals; ook al heeft Lowlands nog geen goochelaar geboekt. Ook Eurosonic/Noorderslag verkocht binnen twintig minuten uit, waarmee ze er net iets langer over deden dan metalfeest Roadburn Festival in Tilburg, dat een kwartier nodig had om alle tickets kwijt te raken. En het wordt in de toch al dure decembermaand nog dieper in de buidel tasten voor de diehard festivalgangers, want nieuws over bevestigde acts komt her en der los.

Pinkpop’s eminence grise Jan Smeets liet vanmorgen bij 3FM vallen dat hij, naast het strikken van Coldplay, ook probeert Kings of Leon te boeken. Coldplay stond voor het laatst in 2009 in Nederland. De band speelde voor 120.000 man in het Nijmeegse Goffertpark. Wie niet kan wachten op het kopen van een roze kaartje, moet dat toch. De voorverkoop start pas maart volgend jaar.

Ook de Belgen laten van zich horen. Rock Werchter, steevast goed bezocht door Nederlanders, zorgde ervoor dat men voor Coldplay niet per se naar Pinkpop hoeft. De Britten staan ook bij Rock Werchter op de posters. Daarnaast pakken ze daar uit met de haarzwaaiers van Iron Maiden, nadat eerder The Chemical Brothers en, verrassing, Kings of Leon al was geboekt. Het nieuws komt niet toevallig enkele dagen voordat de voorverkoop van start gaat. Men heeft er wellicht gezien hoe de kaarten voor Lowlands zelfs zonder acts binnen twee uur verdwenen.

Voor de echt wanhopige Lowlandsganger zijn er via OnlineTicketShop kaartjes te koop voor, op moment van schrijven, een slordige vierhonderd euro. Voordeel: blijkbaar weet de onlineticketshop meer dan wij, want ze schrijven dat Lowlands wederom een ‘ijzersterke lineup’ heeft.

    • Peter van der Ploeg