Eerste rondjes op het natuurijs

Noordlaren. De eerste 125 rondjes op natuurijs - Bob de Vries deed dat gisteren het snelst in het Groningse Noordlaren, waar de eerste marathon van het seizoen op natuurijs werd gehouden. De 25-jarige schaatser ging solo over de streep. En dat terwijl hij zondag nog in actie kwam bij de World Cup langebaan in het Noorse Hamar. De Vries, die voor de BAM-ploeg uitkomt, reed in de slotfase slim weg bij zijn vier medevluchters en kon niet meer achterhaald worden. Christijn Groeneveld werd tweede, Martijn van Es derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Foske Tamar van der Wal. De schaatster uit Grijpskerk profiteerde van een fout van concurrente Sandra 't Hart. Die kwam wel als eerste over de streep, maar maar ze hield daarbij haar schaats niet op het ijs. Ze werd daarom voor straf teruggezet naar de derde plaats. Na de marathon in Noordlaren is nu ook al de eerste kortebaanwedstrijd aangekondigd in het Friese plaatsje Uilesprong. Deelnemers kunnen zich nog tot woensdagochtend 10.00 uur aanmelden. De wedstrijd start om 13.00 uur. Nederland - Noordlaren - Groningen - 29-11-2010- Eerste marthon op natuurijs van dit winterseizoen. Foto: Sake Elzinga

De eerste 125 rondjes op natuurijs – Bob de Vries deed dat gisteren het snelst in het Groningse Noordlaren, waar de eerste marathon van het seizoen op natuurijs werd gehouden. De 25-jarige schaatser ging solo over de streep. En dat terwijl hij zondag nog in actie kwam bij de World Cup langebaan in het Noorse Hamar. De Vries, die voor de BAM-ploeg uitkomt, reed in de slotfase slim weg bij zijn vier medevluchters en kon niet meer achterhaald worden. Christijn Groeneveld werd tweede, Martijn van Es derde.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Foske Tamar van der Wal. De schaatsster uit Grijpskerk profiteerde van een fout van concurrente Sandra ’t Hart. Die kwam wel als eerste over de streep, maar ze hield daarbij haar schaats niet op het ijs. Ze werd daarom voor straf teruggezet naar de derde plaats.

Na de marathon in Noordlaren is nu ook al de eerste kortebaanwedstrijd aangekondigd in het Friese plaatsje Uilesprong. Deelnemers kunnen zich nog tot woensdagochtend 10.00 uur aanmelden. De wedstrijd start om 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie over ijsbanen, wedstrijden en toertochten op www.knsb.nl/natuurijs