Toch nog flinke ochtendspits

De ANWB verwacht geen grote problemen op de wegen vanmorgen. Er staan op dit moment iets meer files dan normaal, omdat iedereen voorzichtig rijdt. Er is de afgelopen nacht geen sneeuw van betekenis gevallen. Bij gladheid is vannacht wel een dode gevallen.

UPDATE 12:10: Ondanks de goede hoop was het vanmorgen alsnog aansluiten. Op het hoogtepunt van de spits stond er 430 kilometer file, tegen 250 normaal gesproken. De reden lijkt het voorzichtige rijden van mensen - bovendien waren er twee keer zoveel ongelukken dan normaal, zo’n 300 in plaats van 150 normaal. Op het spoor zijn de problemen rond Gouda opgelost. Een nieuwe storing tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk zorgt daar voor oponthoud.

De ANWB verwacht geen grote problemen op de wegen vanmorgen. Er staan op dit moment iets meer files dan normaal, omdat iedereen voorzichtig rijdt. Er is de afgelopen nacht geen sneeuw van betekenis gevallen. Bij gladheid is vannacht wel een dode gevallen.

Op de A17 bij Oud-Gastel kwam een automobilist om het leven toen de auto van de weg afraakte.

Er zijn wel problemen op het spoor. Rond Gouda rijden geen treinen door een wisselstoring. Tussen Utrecht en Rotterdam, en tussen Utrecht en Den Haag is minder treinverkeer mogelijk op dit moment. Van en naar Gouda rijdt niets.

Hier en daar zijn meer problemen met het winterweer. Zo is de A67 van Eindhoven naar Venlo ter hoogte van Liessel afgesloten, nadat er een vrachtwagen schaarde door de gladheid. De A4 van Antwerpen naar Bergen op Zoom is dinsdagochtend rond zes uur weer open gegaan, nadat de weg maandagavond was afgesloten wegens een ongeval met een vrachtwagen vol bieten.

Gisteravond was de druktste avondspits ooit. Door de vroege, en hevige sneeuwval stond er op het hoogtepunt 871 kilometer file.

Er stond vanmorgen rond acht uur zo’n 300 kilometer file. Dat is honderd kilometer meer dan normaal.

    • Peter van der Ploeg