Dierenpark Emmen lijkt (voorlopig) gered

Dierenpark Emmen heeft een saneringsplan liggen dat goedgekeurd is door de vakbonden FNV en CNV. De partijen kwamen vanavond tot een akkoord. Dat is net op tijd, want het plan moest voor morgen op tafel liggen.

De dierentuin heeft een lening van 1,4 miljoen euro nodig van de gemeente Emmen en krijgt die alleen wanneer het plan er morgen ligt. Een eerder saneringsplan werd door de vakbonden afgewezen omdat er te veel arbeidsplaatsen verdwenen en degenen die bleven te veel salaris moesten inleveren. FNV-vakbondsman Harrie Vellenga stelt dat in dit voorstel de werknemers er minder op achteruit gaan.

Begin volgend jaar moet de bouw van een nieuwe dierentuin starten aan de rand van de stad. Voor de financiering daarvan, zo’n 120 miljoen euro, moeten nog investeerders worden gevonden.

    • Peter Zantingh