Opinie

    • Ik

Dierbare cavia

In verband met Sinterklaas een extra ikje in de schoen: Ik liet mijn groep 7 een opstel schrijven. De opdracht was te schrijven over iets wat je dierbaar was. Na wat uitleg over de betekenis van het woord dierbaar ging iedereen aan de slag. Er werden prachtige verhalen geschreven over opa en oma, geluksdubbeltjes en

In verband met Sinterklaas een extra ikje in de schoen:

Ik liet mijn groep 7 een opstel schrijven. De opdracht was te schrijven over iets wat je dierbaar was. Na wat uitleg over de betekenis van het woord dierbaar ging iedereen aan de slag. Er werden prachtige verhalen geschreven over opa en oma, geluksdubbeltjes en favoriete voetbalschoenen. Een jongen had zijn huisdier beschreven. Zijn cavia was zijn lieveling. Toen ik om een reactie van de klas vroeg, reageerde een Chileense jongen met: „Ik snap het wel hoor, dat zijn cavia hem dierbaar is. Mijn oma kan dat zo lekker klaar maken, dat is mij ook dierbaar.”

Mirjam van Bentum

    • Ik