Correcties & Aanvullingen

Misbruik Jan ter Schure

In het artikel ‘Kerkhistoricus: de bisschop moet ontslag nemen’ (27 november, pagina 3) staat dat Jan ter Schure directeur was van het internaat waar het misbruik plaatsvond. Ter Schure was geen directeur. Hij pleegde het misbruik met het slachtoffer op momenten dat hij op bezoek was.

Advieswerk Hans Hillen

In het artikel ‘Hillen verzweeg advieswerk’ (22 november, pagina 1) staat dat tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) via een stichting kleine kroegbazen bijeen had gebracht en hun geld gaf voor rechtszaken tegen het rookverbod. Dit is een onjuiste samenvatting van een artikel uit juni 2009 in deze krant. Penningmeester Ton Wurtz van actiegroep ‘Red de kleine horecaondernemer’, een vereniging van kroegbazen, kreeg naar eigen zeggen jaarlijks een halve ton van brancheorganisatie Stichting Sigaretten Industrie, waarvan BAT, bekend van Lucky Strike, het belangrijkste lid is.